top of page
IMG_2522.jpg

Bio

Ποιοί είμαστε

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιούμαστε για πάνω από 40 χρόνια στο χώρο της παραγωγής και διάθεσης παραδοσιακού χωριάτικου ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και γλυκών.
Βρισκόμαστε ήδη στην 3η γενιά και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ψωμί με την ίδια αγάπη και μεράκι και να το προσφέρουμε φρέσκο και ζεστό κάθε μέρα στους πελάτες μας.
Επιδιώκουμε να παράγουμε προϊόντα άρτου και ζαχαροπλαστικής υψηλής ποιότητας, με γεύσεις και συνταγές του τόπου μας, με αγνά ελληνικά υλικά και με σεβασμό στην κληρονομιά, τις αξίες και την παράδοση μας.

1945-σήμερα / 3 γενιές παράδοση

Ο Γεώργιος Αγάθης γεννήθηκε το 1931. Σε ηλικία μόλις 12 ετών άρχισε να ζυμώνει με συνταγή της μητέρας του και της γιαγιάς του για τις ανάγκες της οικογένειάς του, αλλά και του προσωπικού που απασχολούσαν στις αγροτικές εργασίες, και ήδη από τότε γεννήθηκε μέσα του η ιδέα και το μεράκι για την δική του παραγωγή σε δικό του φούρνο.
Το 1971, ενώ έχει ήδη μεταφερθεί και ζει στην Αθήνα, με τη δική του πλέον οικογένεια, πραγματοποιεί το όνειρό του και ανοίγει των πρώτο του φούρνο στο Σχιστό Κορυδαλλού με την επωνυμία «Δερβενοχώρια, Γεώργιος Αγάθης».
Θέλοντας να προσφέρει κάτι διαφορετικό στο χώρο της αρτοποιίας, και με την παρακίνηση της γυναίκας του Ελευθερίας και της ανιψιάς του Κατερίνας, αποφασίζει να αρχίσει να παράγει το παραδοσιακό χειροποίητο ψωμί με προζύμι, σε συνταγή της γιαγιάς του και της μητέρας του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα με τα ίδια αγνά υλικά που ζύμωνε στα παιδικά του χρόνια. Μαζί του, να τον βοηθάνε και να μαθαίνουν, τα δικά του παιδιά, ο Βαγγέλης και η Κατερίνα. Έτσι λοιπόν η δεύτερη γενιά έχει ήδη εισέλθει στην παραγωγή του παραδοσιακού χειροποίητου ψωμιού με προζύμι.
Το 1982 ο γιος του Βαγγέλης αναλαμβάνει τη διαχείριση και μετονομάζει τον πρώτο αυτό φούρνο σε «Φούρνος Αγάθης».
Ταυτόχρονα, λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει, εισέρχεται στον τομέα της χονδρικής ενώ στη συνέχεια δημιουργεί το δεύτερο αρτοποιείο στο Χαϊδάρι, στη Φαβιέρου 4.
Συνεχίζοντας και ο ίδιος την παράδοση, μαζί με τα παιδιά του, το 2003 ανοίγουν το τρίτο κατάστημα, στην Αγία Βαρβάρα στην Ελ.Βενιζέλου 11 ενώ ταυτόχρονα επεκτείνονται και στον τομέα της ζαχαροπλαστικής με την παραγωγή παραδοσιακού χειροποίητου γλυκού.
Το 2010 η αδελφή του Βαγγέλη, Κατερίνα, ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Κηπούπολη, Ανθέων 42 και Κηπουπόλεως συνεχίζοντας και εκείνη την παράδοση της οικογένειας.
Σήμερα η επιχείρηση, με τρεις γενιές αρτοποιούς, αριθμεί 5 καταστήματα λιανικής διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στην πλειοψηφία τους ιδιόκτητα, έχει ιδιόκτητους χώρους παραγωγής σύμφωνους με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας κατά ISO9001:2000 και ασφάλειας τροφίμων κατά ISO22000-2005 (Hassp), ιδιόκτητα γραφεία και επεκτείνεται πλέον και στο χώρο του franchise.

Οι αξίες μας

Ποιότητα: Τα προϊόντα μας παράγονται με αγνά, φρέσκα, παραδοσιακά υλικά. Οι συνταγές μας το ίδιο, παραμένοντας αναλλοίωτες στο χρόνο.
Τοπικότητα: Η ποιότητα και η παράδοση είναι η συνταγή μας. Προτιμούμε πρώτες ύλες που παράγονται στην Ελλάδα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και γεύση.
Εξυπηρέτηση: Ο στόχος μας είναι να ξεπερνάμε τις προσδοκίες των πελατών μας κάθε μέρα και πάντα.
Σεβασμός: Σεβόμαστε τους νόμους, τους κανονισμούς, την κοινωνία και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε
Δικαιοσύνη: Είμαστε δίκαιοι στις συναλλαγές μας, αμείβοντας σωστά στους υπαλλήλους μας, πληρώνοντας εγκαίρως τους προμηθευτές μας και προσφέροντας τα προϊόντα μας σε δίκαιη τιμή.

Ποιοι είμαστε: About
bottom of page